Međunarodna saradnja – razmena studenata maj 2024.

MЕЂУНАРОДНА САРАДЊА – РАЗМЕНА СТУДЕНАТА

(07.05 – 17.05.2024. године)

Студенти Високе здравствено-санитарне школе „Висан“ дочекали су госте из Шпаније и Норвешке који су дошли на размену у оквиру Европске мреже високих школа за образовање медицинских сестара (European Network Module – ENM) од 07.05. до 17.05.2024. године.

На слици редом: Стефан Капларевић, Алекса Јовановић, Михајло Лапчић, Stian Eng, Теодора Трајкоски, Аne Ortiz Cantero, Lucía Dueñas Jiménez  и Милица Гојковић.

У пролећном циклусу размене студенти Аne Ortiz Cantero и Lucía Dueñas Jiménez из Escuela Universitaria de Enfermería, Victoria – Gasteiz, Шпанија и Милица Гојковић и Stian Eng из Østfold University College, Норвешка похађали су двонедељну праксу у наставним базама Клиничко – болничког центра „Земун“, Клиничко – болничког центра „Звездара“ и Војномедицинској академији.

Своје утиске о посети наставним базама разменили су са представницима Високe здравствено-санитарне школе струковних студија “Висан”, директором – проф. др Марком Војводићем, помоћником директора за наставу и координатором за међународну сарадњу, Александром Маливук и примаријусом др мед. спец. Светланом Бановић, руководиоцем модула. Oвом приликом су добили сертификате о похађању двонедељне праксе.

17.05.2024. године